Jump to main content

Tjänster

Vi erbjuder ett flertal tjänster som alla bidrar till att säkra vägarbetsplatser.

När du köper eller hyr ditt material av oss kan vi även erbjuda ett flertal tjänster. TA-planer, utställning, vakter, lots, kranbil och TMA-fordon för att trygga din arbetsplats. 
Vi skräddarsyr din utställning utifrån lagar, regler och din planerade produktion. 

Under byggtiden kan du även nyttja våra tjänster för att skapa ett fortlöpande SAM (SystematisktArbetsMiljöarbete).

Hittar du inte det du söker? Testa att använda vår sökfunktion uppe i högra hörnet.

Vakter & Utmärkningsansvariga

Vi erbjuder godkända och fullt utrustade vakter och utmärkningsansvariga vid asfaltering, vägbyggen och sprängning i hela Sverige. Samtliga vakter har genomgått Trafikverkets kravutbildningar och flertalet av dem har C-kort. Vakterna tar med skyltmaterialet ut till er om ni så önskar. 

För mer information, kontakta Fredrik Backström, driftansvarig tel: +46 70 264 72 13
eller mail: vaktlotsbokning@saferoadgroup.se

Lotsbil och lotsljus

Vi erbjuder lotsbil och marknadens smidigaste lotsljus i hela Sverige och vi kan tillverka takskyltar enligt ert önskemål.

Kontakta oss för mer information.

TMA och TTMA

TMA står för Truck Mounted Attenauetor och är en lastbilsburen dämpare som fungerar som energiupptagande skydd. Hos oss kan du hyra både TMA och TTMA med eller utan chaufför - hitta din närmsta depå här.

TA-plan (trafikanordningsplan)

En trafikanordningsplan är precis som det låter en plan över arbetsplatsens trafikanordningar, vilka skyltar, barriärer och annan utrustning som finns på platsen. Vi på Saferoad vill dock inte bara se TA-planerna som en ritning över hur trafik ska ledas genom en arbetsplats, utan som ett komplement till arbetsplatsens arbetsmiljödokumentation. Ta-planen visar hur man tänkt skydda sin personal samt vägleda och skydda förbipasserande trafik. 
TA-plansansökanInnan en TA-plansritning görs måste en TA-plansansökan göras. Antingen fyller ni formuläret nedan själva och skickar in till oss eller så hör ni av er till oss så hjälper vi till.
> Formulär TA-plansansökan

Kontakt:
> Här hittar du våra tillståndshandläggare 
Mejl: tillstand@saferoad.se

Etablering & Polistillstånd

Vi kan hjälpa er med alla steg i processen av att etablera er arbetsplats, varav många är av stor vikt men lätta att glömma. När man tar offentlig mark i anspråk gör man en ansökan till Polisen som sedan remitterar ärendet till berörd markägande- eller driftansvarigmyndighet som beslutar om avgift ska tas ut för upplåtelsen. 

Kontakt:
tillstand@saferoad.se

Schakttillstånd

Stockholmsstad och många kommuner kräver att alla entreprenörer som ska utföra markarbeten inom staden ansöker om schaktlov/-tillstånd, där man reglerar vad som kommer utföras och på vilken plats. Vi kan hjälpa er med ansökningen och kontakterna med kommunen.

Kontakt:
tillstand@saferoad.se