Jump to main content

Lång erfarenhet av entreprenader och egen produkttillverkning ger trygga och snabba flöden

Saferoads affärsområde Belysning har lång erfarenhet av stora och små belysningsprojekt och erbjuder helhetslösningar för entreprenader.

Belysning erbjuder helhetslösningar inom väg- och idrottsplatsbelysning med egentillverkade produkter och ett gäng projektledare, konstruktörer och ingenjörer.
– Oavsett om kunden behöver en ny arenabelysning med högmaster på 46 meter eller ljus för ökad säkerhet i en gång- och cykeltunnel, så fixar vi det. Vi är en totalentreprenör som har en gedigen erfarenhet av både stora och små projekt, säger Anders Rosenlund, entreprenadschef på Saferoads affärsområde belysning.

Anders Rosenlund har varit entreprenadchef i 1,5 år och den 29 maj 2020 lämnar han sin tjänst ger sig ut på nya utmaningar. Hans efterträdare Elaine Brun har arbetat i transportsektorn i 20 år och har även erfarenhet inom industrin med säkerhets- och arbetsmiljöfrågor.

– Saferoad är ett strategiskt företag med bred kompetens som är mån om att ge kunden en helhetslösning. I varje projekt, stort som litet, finns en projektledare som har det totala helhetsgreppet och ansvarar för hela entreprenaden. Det gör att kunden kan känna sig trygg och koncentrera sig på andra saker, säger Elaine.

Egen produktion ger snabba flöden
Saferoad är en komplett leverantör av belysning till arenor och idrottsplatser. Företaget har egen produktion av master och fundament, bygger egna drivdonsskåp och elcentral samt erbjuder grävarbeten, rör- och kabeldragning på platsen om det är ett önskemål från kunden.

– Vi gör en mastberäkning och ser hur stor den behöver vara beroende på hur många armaturer som skall sitta i den. Vi brukar ha ett gäng medarbetare som monterar masterna på marken och ett annat gäng som reser dem på plats. Det gör att vi kan resa upp en komplett belysningsanläggning på bara en dag om det krävs, säger Anders.

Kontrollberäkning och ljusbedömning på arenor
En fotbollsarena/idrottsarena behöver ha rätt ljusvärde (lux). Beroende på vilken nivå på fotboll så ställer svenska fotbollsförbundet olika krav på belysningsklasser. Saferoad erbjuder ljusmätning i alla olika nivåer på fotboll och övriga idrottsevenemang.

– Mätningen sker oftast på natten och då placerar vi 77 koner (desto fler punkter på Uefa-nivå) runt om på planen i ett speciellt mönster där vi antecknar varje punkt med det ljusvärde vi har fått på vårt instrument. Rapporten levereras till Svenska fotbollsförbundet efter att vi har granskat och räknat ut alla värden och fyllt i om arenan uppfyller dom kraven som ställs, berättar Anders.

Här på sidan visas bilder från olika entreprenadprojekt. Se bland annat de specialdesignade rörportalerna vid Lilla Bommen, portalmontage vid Marieholmstunneln och montering av belysningsstolpar vid Båthamnsvägen.

Stort lycka till på ditt nya äventyr Anders och varmt välkommen till Saferoad Elaine, vad har du för förväntningar på din nya tjänst?
– Jag är intresserad av framtidens infrastruktur inom stadsmiljö och trafiksektor. Jag upplever att Saferoad är ett intressant och brett företag som håller ihop det strategiska arbetet framåt. Dessutom ligger trafiksäkerhet mig varmt om hjärtat. Det här kommer bli en spännande tid som jag ser mycket fram emot, avslutar Elaine.

Har du frågor angående entreprenader på belysning,
kontakta Elaine: 073 596 21 62, elaine.brun@saferoad.se

Se referensbilder på Saferoads entreprenader här >
Läs om vad Saferoads affärsområde belysning erbjuder här >

Samtliga bilder är tagna av Elaine Brun.

Elaine Brun och Anders Rosenlund på Saferoads kontor i Sollentuna.

Anders Rosenlund på Hjusta bollplan där Saferoad kompletterat med nya master och ny belysning efter att ha gjort ljusmätningen efter kommunens krav.

Saferoad erbjuder ljusmätning för att säkerställa att de krav som finns arenabelysning är korrekt.

På Båthamnsvägen i Åkersberga har Saferoad monterat belysningstolpen Moramast.

Saferoads medarbetare monterar belysningsstolpe i Åkersberga.

Portalmontage på bron vid Marieholmstunneln i Göteborg.

En portal kommer på plats vid Marieholmstunneln.

Inget för höjdrädda.

Portalmontage vid Marieholmstunneln. Ett gäng från Saferoads vakt o lots har skött avstängningarna under monteringen.

Portal kommer på plats.

För projektet vid Lilla Bommen har Saferoad tagit fram specialdesignade rörportaler och fästen för att skyltarna ska kunna sitta på plats.

Saferoads specialdesignade rörportal vid projektet Lilla Bommen.

På E18 i Arninge har Saferoad monterad tillfällig belysning i form av Absorbent-stolpar. Dessa är monterade i skyddsbarriären Deltabloc 80.

Affärsområde Belysning

Saferoad utvecklar, konstruerar, levererar och monterar vägbelysning, idrottsplatsbelysning, master och portaler.

Till Affärsområde belysning

Kontakt

Kontakta oss för mer info om oss och våra produkter/tjänster.

Kontakta oss

Om Saferoad Sverige

Vi har en stark regional närvaro i hela Sverige och erbjuder ett unikt utbud av trafiksäkerhetsprodukter och lösningar. 

Läs mer