Jump to main content

Lär känna oss som jobbar på Saferoad Sverige

Vi är många som arbetar i Saferoads fyra affärsområden och våra arbetsuppgifter varierar mycket. I serien Vi på Saferoad får du lära känna oss lite bättre och se vad vi pysslar med om dagarna.

Saferoads Sofia vid Saferoad-desk

”Att bli inkopplad för att reda ut de riktigt kniviga fakturorna… det kan låta konstigt, men det är så himla kul!”

Sofia Sjöberg arbetar som administratör för affärsområde Vägservice och placerad på kontoret i Göteborg. En stor del av hennes arbete rör projektet Västlänken där Sofia administrerar vakter, sköter faktureringen och kontrollerar fakturor. Hon stöttar även de övriga i organisationen med support av Saferoads faktureringssystem.
Sofia är lite av en problemlösare och trivs med att hon ofta blir inkopplad för att reda ut riktigt kniviga fakturor, om något har blivit fel och behöver åtgärdas. ”Att leta och gräva för att förstå problemet, hitta lösningen och sedan åtgärda det så vi är på banan igen… Det kan låta konstigt, men det är så himla utmanande och kul!” Hon trivs med kollegorna och har riktigt bra chefer som litar på, och stöttar henne i sitt arbete.

En ledig dag tar hon gärna färjan ut till ön i norra skärgården i Göteborg där hon har sitt lantställe. Att baka tårtor och bakverk samt laborera med nya recept är något hon gläder vänner och kollegor med. I övrigt umgås hon med sambo och familjen.
> Sofia jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Rickard Lash, Saferoad

”Det roligaste med mitt arbete är när vi lyckas få till en riktigt bra och säker avstängning åt kunden, där trafiken påverkas med minimal störning”

Det här är Rickard Lach, avdelningschef på Saferoads tillståndsavdelning på kontoret i Örebro. Han har jobbat i tre år på Saferoad och dessförinnan arbetade han på ett annat företag i branschen.
Tillståndsavdelningen består i dag av åtta tillståndshandläggare, inklusive Rickard själv, som upprättar de tillstånd kunderna behöver ha för att kunna utföra sina arbeten. Medarbetarna i gruppen är utplacerade på olika orter i landet för att kunna lösa kundernas tillstånd rikstäckande.

Rickard tycker att det roligaste med sitt arbete är när han och medarbetarna lyckas få till en riktigt bra och säker avstängning åt kunden och där trafiken påverkas med minimal störning. Han har också härliga och mycket kompetenta kollegor runt om i hela landet som gör att han ofta har ett leende på sina läppar.
En ledig dag så umgås Rickard helst med vänner och familj. Han gillar att röra på sig, både i motionsspåret och på gymmet. Att resa och laga mat är också något som ligger honom varmt om hjärtat.
> Rickard jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Stefan från Saferoad poserar framför skyddsbarriärer

”Jag gillar att det händer saker hela tiden, att jag har ett varierat arbete och att det är snabba puckar som gäller!”

Här har vi Stefan Lundblad som är depåchef i Sollentuna. Som depåchef planerar han det dagliga arbetet i uthyrningsdepån och räknar på de förfrågningar som kommer in. Han deltar i vanliga rutinerna som finns på en uthyrningsdepå och hjälper till med sysslor som de övriga depåmedarbetarna inte hinner med. Stefan är ofta ute på fältet, kör TMA-bil samt är med och etablerar avstängningar.
Det roligast med jobbet är att det är ett varierat arbete och att alla dagar är olika. Det är ofta snabba puckar som gäller då det kommer in kunder som behöver hjälp direkt. ”Det händer saker hela tiden och ofta kommer det in kunder som med kort varsel behöver hjälp. Då trivs jag allra bäst, med att hitta en lösning snabbt och att kunden blir riktigt nöjd!”
På fritiden är det sport och motion som gäller. Stefan spelar padel, försöker hålla igång och är juniortränare i Väsby hockey. Han är en hängiven AIK-supporter och försöker se så många matcher som möjligt i både fotboll och hockey.
> Saferoad jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Saferoads medarbetare Felicia Höglund

"Det bästa med jobbet är att jobba med utmanande saker och projekt" 

Det här är Felicia Höglund, som helst vill kallas för Fillan. Hon arbetar som administratör på kontoret i Örebro och har tidigare jobbat som vakt och utmärkningsansvarig (UTM).
Som administratör fakturerar hon alla vakt- och lotsjobb och har koll på vakternas tidsrapportering. När en ny vakt börjar på Saferoad lägger Fillan in den nya medarbetaren i systemet, provar ut kläder och beställer ID06. Under vintern har hon arbetat mycket med avdelningens nya verktyg ’’Toolbox’’ som blivit en bra guide för alla nya depåchefer.
Fillan tycker att det bästa med jobbet är att hon alltid får lära sig nya saker och arbeta med utmanande saker och projekt. ”Jag älskar att vara på jobbet och blir glad av att träffa mina fantastiska kollegor.”
Sin fritid tillbringar hon gärna i stallet, men också med familjen. Förutom det uppskattar Fillan det rogivande med pyssla med blommor i trädgården, klippa gräset eller renovera huset.
> Fillan jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Rasmus Nilsson, Saferoad

”Jag gillar verkligen kundkontakten och samarbetet med mina kollegor”

Rasmus Nilsson jobbar som säljare på Saferoads depå i Göteborg. När han började sin karriär på Saferoad för åtta år sedan arbetade han först som depåmedarbetare. Efter ett kort uppehåll på ett annat företag kom han tillbaka 2018 och arbetar nu som säljare för Vakt o lots och depåer, där han räknar på projekt och erbjuder kunderna vår uthyrningsverksamhet. ”Vi erbjuder allt som behövs i projekten, t ex kranbilar, vakter, arbetsledare, TA-planer, skyltar och mycket mer!” berättar Rasmus.
Det bästa med jobbet är kontakten med kunderna och utmaningen i att inget projekt är det andra likt.
”Jag gillar verkligen kundkontakten och samarbetet med mina kollegor” säger Rasmus och berättar att han fortfarande gärna hänger i depån för att hjälpa till där, stötta och svara på frågor.
En ledig dag umgås han gärna med sambo och vänner eller tränar crossfit, går till gymmet eller spelar padel.
> Rasmus jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Saferoads betonggjutare Pekka

”Vi som gjuter här blir lite av specialister på att gjuta olika typer av fundament”

Det här är Pekka Kinisjärvi som arbetar med att gjuta fundament på betonggjuteriet i Köping. Han började redan hösten -82 och har provat på att gjuta det mesta.
Med sin långa erfarenhet kommer expertis och kunskap vilket gör att han har full koll på de fundamenten han producerar. Han har provat att gjuta på flera olika stationer i fabriken, men platsen där han är just nu – den gillar han bäst. ”Vi som gjuter här blir lite av specialister på att gjuta olika typer fundament” säger Pekka.
Just nu gjuter Pekka fundament till belysningsstolpar och även en form av trädfundament som används i stads- och parkmiljö så att inte trädets rötter ska skjuta iväg så långt.
Han gillar sina arbetskamrater samt att det är ett fritt jobb och att han kan vara med och styra dagen själv. Vissa moment är tunga och en del innehåller vibrationer som kan göra kroppen lite extra trött.
När Pekka är ledig så ägnar han sig gärna åt akrylmålning, löser sudoku, umgås med familjen och ser sina favoritserier.  
> Pekka jobbar på affärsområde Skylt & Teknik – läs om det här!

Saferoads TMA-chaufför Fredrik Jansson

”Som vakt på vägen önskar jag att trafikanterna sänker farten förbi min arbetsplats”

Fredrik Jansson har arbetat som TMA-chaufför och vakt på Saferoad sedan 2017. Det är ett omväxlande jobb och Fredrik gillar att vara ute och träffa folk.
TMA står för Truck Mounted Attenuator och är en skyddsanordning som fungerar som ett energiupptagande skydd och är fäst bakom lastbilen. TMA-skydd är en del i Trafikverkets 0-visionsanda. Målet är att minska risk för allvarlig skada på trafikanterna samt skydda personalen som arbetar på vägen.
Trots att hastigheten sänks tillfälligt vid arbetsplatsen är det många trafikanter som susar förbi i allt för hög hasighet. Och är det något som Fredrik önskar så är det att trafikanterna följer hastighetsgränsen och sänker farten förbi arbetsplatsen. Det gäller att både de som arbetar på vägen och trafikanterna visar varandra respekt.
På fritiden gillar Fredrik att ta det lugnt och snickra på huset.
> Fredrik jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Bilden är tagen utanför vägområde.

Saferoads kalkylator Per Gullne

”Jag gillar att ha överblick över processen, varje anbud blir som ett litet projekt”

Per Gullne arbetar som kalkylator för affärsområde vägbelysning och tar fram anbud på belysningsentreprenader till Saferoads kunder. Det innebär att han söker efter leverantörer av de produkter som efterfrågas, hämtar in materialpriser, räknar på pris för övriga arbeten och tjänster, samt beräknar tids- och resursåtgång för att skapa ett konkurrenskraftigt anbud för uppdraget. Per gillar att ha överblick över processen där varje anbud blir som ett litet projekt, och det känns skönt när man får iväg ett anbud som man lagt ner mycket tid på och känner att man kan stå för. På fritiden ägnar Per sig till ”sina fyra H” så mycket han orkar (Hårdrock, Hobby, Hantverksöl och det viktigaste: Hela familjen).
> Per jobbar på affärsområde Belysning – läs om det här!

Saferoads armeringssvetsare Jörgen Eriksson

”Att arbeta som armeringssvetsare är ett tungt och svettigt jobb med eget ansvar”

Jörgen Eriksson har arbetat som armeringssvetsare på betong-gjuteriet i Köping sedan 1999. I fabriken gjuts det alla typer av fundament och barriärer och Jörgens jobb är att se till att armeringen blir klar för att gjutaren ska ta över på utsatt tid. Det är ett tungt och svettigt arbete men Jörgen gillar att han har eget ansvar och kan påverka sin arbetsdag så att allt flyter. När Jörgen är ledig umgås han gärna med sin son. Film är också ett stort intresse och så gillar han att köra bil och gärna långa sträckor.
Saferoads inköpare Fredrik Pennerborn

”Jag trivs med mina arbetskamrater som verkligen är hjärtat i Saferoad, med en lojalitet och yrkesstolthet som få företag kan stoltsera med!”

Fredrik Pennerborn jobbar som inköpare till Saferoads skylt- och betongproduktion, lager, depåer eller direkt till kund. Arbetet går till stor del ut på att göra strategiska inköp för att säkerställa goda leveranser samt en bra prisbild under året och han hanterar över 4 000 artiklar. Hundratals leverantörer finns i Sverige och Norden men även i länder som Kina, Österrike, Polen, Tyskland, Holland och Belgien.
Fredrik supporterar även Saferoads säljare, depåansvariga och affärsområde Vägservice med material, offerter och tidigareläggning av order samt representerar Saferoad Sverige i koncernen och deltar i olika inköpsaktiviteter och besparingsprojekt. Det är ett kul och varierande jobb med många arbetsuppgifter, fördelat på resande fot och på kontoret i Köping. Fredrik trivs med kollegorna och många har han arbetat med i över 10 år.
På fritiden gillar han, förutom att umgås med mina barn, naturen och fiske och tillbringar gärna en ljum sommarkväll ute med båten där han försöker ta den där stora gösen han ”tappat” så många gånger. Det ger energi!
>Fredrik jobbar på affärsområde Skylt & Teknik – läs om det här!

Saferoads projektingenjör Uros Duvnjak

”Jag har fått ett bra intryck av Saferoad så här långt”

Det här är Uros Duvnjak som just börjat som projektingenjör på RRS. Han kommer närmast från automationsbranschen där han arbetat som projektledare i ett projekt i Slovakien. På Saferoad kommer Uros att ta fram ritningar, anpassningar och dokumentation utifrån Saferoads produktsortiment.
Uros ser fram emot att lära känna nya kollegor och sätta sig in i arbetet. Fritiden spenderar han med sin sambo eller spelar basket med laget i Borås.
> Uros jobbar på affärsområde Räcke – läs om det här!
Saferoads trafikvakt Gunilla Engberg

”Jag blev rekommenderad av en vän att börja på Saferoad”

Gunilla Engberg är trafikvakt på Vakt och Lots och jobbar just nu i Brålanda, Vänersborg där det sker tankbeläggning med oljegrus. Hon och hennes fyra kollegor från Saferoad är på plats redan vid femtiden på morgonen för att börja med skyltning och etablering för att lotsa trafikanterna tryggt förbi arbetsplatsen. På mindre vägar är det oftast lite trafik, så det brukar gå lugnt till: ”Förutom när det klistrats i en korsning, då kommer det trafik från flera håll” säger Gunilla. Hon tycker att det roligaste och även stressigaste momentet är precis när de kör igång med en väg, ibland händer oväntade saker som snabbt behöver lösas vilket ger lite puls. En stor fördel med arbetet är alla vackra platser runt om i Sverige som hon får se. ”I dag hade ett gäng kalvar rymt och lunkade lugnt på vägen framför läggarlaget”. På fritiden kör Gunilla MC eller fixar lite på huset och i trädgården. På vintern tycker hon om att resa.

> Gunilla jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Saferoads platsansvarige Lenny Enander

”Det känns viktigt att få bidra med säkerheten utmed våra vägar.”

Här är Lenny Enander som är platsansvarig samt säljare för RRS på kontoret i Borås. Han räknar på väg- och broräckesentreprenader, hjälper driftområden med material och servar kunder, nya som gamla. Lenny började på Saferoad som resemontör 2005 och har sedan arbetat som både montageledare, projektledare och nu som säljare/platsansvarig. Han tycker det känns viktigt att få bidra till säkerheten utmed våra vägar. ”Alla ska kunna färdas tryggt och säkert med 0-visionen som tydligt mål. Våra kunder ska alltid känna att dom får rätt grejer, till rätt plats och till rätt peng” säger Lenny. På fritiden tränar han och driver ett litet mikrobryggeri tillsammans med sin sambo, och tar hand om deras plats på jorden; huset.
> Lenny jobbar på affärsområde Räcke – läs om det här!

Saferoads konstruktör Rickard Ekdahl

”Branschen trafik och trafikutrustning är viktig och intressant!”

Det här är Rickard Ekdahl som arbetar som konstruktör för stål- och produktutveckling på belysning i Sollentuna. Han arbetar med ståldelen i portaler och master, utveckling av produkter, ritningsunderlag och teknisk support för Saferoads säljare och projektledare. Rickard tycker att branschen trafik och trafikutrustning är viktig och intressant. Hans arbete är omväxlande där han och företaget som organisation utvecklas och tar steg framåt. ”Sen är vi ett bra team här i Sollentuna”, berättar han. På en ledig dag hänger Rickard gärna med familjen och så går det en hel del tid till hans intressen: motorcyklar och fiske.
> Rickard jobbar på affärsområde Belysning – läs om det här!

Saferoads administratör Lena Ohlsson

"Vi är ett sånt bra gäng i Sollentuna"

Här är Lena Ohlsson arbetar som administratör för belysning i Sollentuna och hjälper bland annat Saferoads kalkylatorer med att skicka förfrågningar och följa upp anbud. Hon gillar kundkontakten och att serva sina kollegor. ”Vi är ett sånt bra gäng, jag trivs så bra med mina kollegor”, säger Lena.
Kontoret ligger strategiskt bra till i Sverige, enligt Lena. I icke corona-tider har många kollegor från Saferoads affärsområden i Sverige möten på kontoret det skapar en större förståelse och kännedom om företaget alla medarbetare, vilket Lena uppskattar.
På en ledig dag umgås Lena gärna med familjen och vänner, tränar och cyklar i naturen.
Saferoads produktionsledare Mikael Karlsson

”Jag gillar nya utmaningar och trivs med mina arbetskamrater”

Här är Mikael Karlsson som arbetar som produktionsledare i Kopparberg där han sköter driften av Saferoads betongfabrik. Det bästa med jobbet är att det ständigt dyker upp nya utmaningar samt att han har så bra arbetskamrater. På fritiden är han en inbiten mountainbikecyklist som tycker om att vara ute i naturen. Han gillar även att äta en bit god mat.
> Mikael jobbar på affärsområde Skylt och Teknik – läs om det här!
Saferoads Erik Karlsson

”Det roligaste med jobbet är att hitta den bästa lösningen till en säker arbetsplats för våra kunder”

Här är Erik Karlsson som arbetar som vice affärsområdeschef på depåer, uthyrning, vakt och lots inom området vägservice. Han ansvarar bland annat för affären kring uthyrning av trafikanordningsmaterial och ser till att det material som våra kunder efterfrågar finns på plats. Erik är en viktig lagspelare till våra duktiga medarbetare ute i depåerna. För tillfället är det stort fokus på anbudsarbeten för kommande projekt 2020, där vi vill vara det självklara valet när man vill skapa en säker vägarbetsplats. Och det är just det som Erik tycker är roligast med jobbet, att hitta den bästa lösningen till en säker arbetsplats för våra kunder. En ledig dag lockar lugna dagar med husbilen. Här kan du läsa mer om vad vägservice erbjuder.
> Erik jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!
Saferoads säljare Annica

”Det bästa med mitt jobb är kontakten med våra kunder”

Här är Annika Sköld som arbetar som säljare på Saferoad Sveriges Marknadssupport. Hon lägger order och gör offerter samt vägleder Saferoads kunder och ser till att de får rätt produkter. Annika tycker att det bästa med jobbet är kontakten med kunderna och att ingen dag är den andra lik. På fritiden umgås hon mycket med sin familj och vänner och hunden Diesel.
> Annika jobbar på affärsområde Skylt & Teknik – läs om det här!
Saferoads trafiksäkerhetsutvecklare Kent Malmberg

”Spännande att se saker och ting från entreprenörens sida”

Kent Malmberg jobbar som Trafiksäkerhetsutvecklare och utbildare på Saferoad Sverige. Han håller interna- och externa utbildningar i APV (Arbete på väg) steg 1, 2 och 3 och gör arbetsplatskontroller för att säkerställa att vi lever upp till de krav som finns för en god säkerhet för alla som vistas på arbetsplatsen. Kent har arbetat på Vägverket och Trafikverket i 44 år och samlat erfarenheter och kunskaper som kommer väl till pass i sin roll. Han trivs med mötet av nya och framför allt unga människor som har hela arbetslivet framför sig och det är spännande att uppleva saker och ting från entreprenörens sida. Så här års plockar han gärna svamp i skogen på fritiden, annars gäller längre promenader eller pyssel med hus och trädgård. På bilden har han just avslutat en kontrollrunda på projekt E02 i Göteborg.
> Kent jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!
Saferoads SQE Håkan Galin

”Att se på när råmaterialet åker igenom valsverktygen och kommer ut som ett vägräcke är makalöst skoj!”

Här är Håkan Galin som är SQE (Supply Quality Engineer) på Saferoads kontor i Sundsbruk där han arbetar med leverantörs- och produktkvalité. Saferoad konstruerar och säljer CE-märkta produkter och det ställer inte bara krav på produkten utan även på leverantörerna ute i världen samt deras processer. Det gäller att jobba proaktivt, lyssna på vad som händer, hänga med i svängarna och trimma in kontrollrutiner som fångar upp avvikelser i produktionen. Håkan är barnsligt förtjust i programmet ”Så funkar det”, så att se på när råmaterialet åker igenom valsverktygen och kommer ut som ett vägräcke är makalöst skoj. Hans kollegor i Sundsbruk är en brokig skara medmänniskor som formar en skön dynamik som han alltid längtar tillbaka till när han är ute på sina resor. Med två barn som är aktiva i föreningslivet blir det en del flängande för Håkan och hans sambo på fritiden. På bilden är Håkan på väg hem från ett möte med en av våra leverantörer i Shanghai.
Saferoads ITS-ansvarige Farshad Farath

"Jag har roliga utmaningar att arbeta med varje dag!"

Här är Farshad Farhat jobbar som ITS-affärsutvecklare och projektledare på Saferoads kontor i Sollentuna. Han jobbar med att hitta nya möjligheter inom området intelligenta transportsystem. Arbetet är omväxlande, ingen dag är den andra lik och det är just det som är det bästa med jobbet tycker Farshad – alla roliga utmaningar. På fritiden spelar han fotboll och tränar på gym. Han kollar även på serier och spelar piano.
> Farshad jobbar på affärsområde Belysning – läs om det här!
Saferoads säljchef My Oscarsson

"Ofta kommer jag på mig själv att le efter att jag lagt på efter ett samtal"

Här har vi My Oscarsson som är chef på Saferoad Sveriges Marknadssupport. Hon ansvarar för innesäljarna inom affärsområdena Skylt & teknik samt Belysning. De administrerar order/offerter och har en tät kundkontakt. I gruppen hanteras också kommunikation i form av sociala medier, produktblad och hemsida m.m.
Det är ett varierat och utvecklande arbete och My drivs av utmaningen att hitta olika vägar till ständig förbättring. Kundkontakten är ett plus – "Vi har så otroligt trevliga kunder". I höst ser My fram emot att driva Saferoads processer och mål framåt. På fritiden går tiden till den nya valpen som behöver mycket omvårdnad så här i början.
> My jobbar på affärsområde Skylt och Teknik – läs om det här!

Saferoads inköpare Ulrika Olsson

"Jag gillar kontakten med leverantörer och kollegor!"

Här är Ulrika Olsson som jobbar som inköpare på Saferoads kontor i Sundsbruk där hon köper in material till vägräcken. Det Ulrika gillar bäst med sitt jobb är att få hänga med i hela kedjan – från ritning till färdig produkt samt kontakten med leverantörer och kollegor. En ledig dag är det träning som gäller eller att renovera sitt hus.
> Ulrika jobbar på affärsområde Räcke – läs om det här!
Saferoads säljare Anna-Carin Lundqvist

”Det roligaste med mitt jobb är kundkontakten!”

Det här är Anna-Carin Lindqvist som jobbar som säljare på Saferoads kontor i Örebro. Hon hjälper kunderna hitta rätt i djungeln av vägmärken, betongfundament och belysningsfundament, lägger order och gör offerter. Anna-Carin tycker att det roligaste med jobbet är kontakten med kunderna. När hon inte är på jobbet umgås hon med familj och vänner och tar gärna en powerwalk.
> Anna-Carin jobbar på affärsområde Skylt och teknik samt på Belysning!
Saferods fordonsansvarige Tommie Andersson

”Jag har ett omväxlande jobb!”

Här har vi Tommie Andersson som jobbar som fordonsansvarig på Saferoad Sverige. Han ser till att alla bilar fungerar innan de ska ut på vägarna och har kontakt med försäkringsbolag och verkstäder med mera. Tommie tycker att det bästa med jobbet är att det är omväxlande och att han har så sköna arbetskamrater.
När han är ledig så står en slappardag högst upp på önskelistan.
> Tommie jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!