Jump to main content

Lär känna oss som jobbar på Saferoad Sverige

Vi är många som arbetar i Saferoads affärsområden och våra arbetsuppgifter varierar mycket. I serien Vi på Saferoad får du lära känna oss lite bättre och se vad vi pysslar med om dagarna.

”Jag drivs av att vi arbetar i team där vi får ett väldigt kvalitativt arbete. Då kan vi utnyttja varandras styrkor och driva arbetet framåt på bästa sätt”

Lär känna Elin Brännmark, som arbetar som personalansvarig för Saferoads vakt- och lotspersonal i norra Sverige. Hon är deras närmsta chef och ansvarar bland annat för rekrytering, personalfrågor, de anställdas arbetsmiljö och ser till att kollektivavtalet följs. Hon stöttar även depåchefer med bland annat rekryteringar och arbetsmiljöarbete.
 
Det roligaste med jobbet är att det är väldigt flexibelt och att ingen dag är den andra lik. Hon är relativt ny på jobbet och lär sig nya saker varje dag vilket hon tycker är väldigt utvecklande. Elin gillar att arbeta med människor! ”Jag blir väldigt glad av jobbet och gillar samtliga kollegor och arbetsuppgifter. Det är även kul att få resa mycket – det bidrar till att mina kollegor i norr känns lite närmare trots att det är ca 60 mil mellan oss” säger Elin.
 
En ledig dag är hon helst ute med familjen, ser längdskidor på TV, gör surdegsbröd och lagar en 3-rätters. Eller har en vinkväll med sina vänner.
 
Rebecca jobbar som inköpare på Saferoad

”På Saferoad får jag chans att växa i min roll som inköpare”

Här har vi Rebecca Petterson som arbetar som Inköpare på affärsområde Skylt & Teknik.

I sin roll arbetar hon med att säkerställa leveranser, produktkvalitet och hålla nere kostnader. Hon har en konstant dialog med företagets leverantörer för att bygga långsiktiga relationer. Det bästa med jobbet är att det finns stora utvecklingsmöjligheter och att hon får chans att växa i sin roll som inköpare.

En ledig dag gör Rebecca helst något äventyrligt med sin sambo.

Aram på Saferoads betongfabrik i Köping

”Jag trivs så bra med både jobbet och mina kollegor”

Det här är Aram Hassen som arbetar som svetsare på betongfabriken i Köping sedan mars 2007. Han svetsar armering till alla våra fundament, från mindre belysningsfundament till stora u-båtsfundament. Det är ett omväxlande arbete som ibland är lite stressigt, men framför allt kul.

Aram trivs på fabriken och det bästa med jobbet är alla trevliga medarbetare och den familjära stämningen mellan kollegorna.

På fritiden tränar han flera gånger i veckan på gym (även om han gjort uppehåll under Covid-perioden) eller går promenader. Det senaste året har han renoverat familjens hus som fått sig en rejäl ansiktslyftning. Annars umgås han helst med familjen eller fikar med vänner.

> Aram jobbar på affärsområde Skylt & Teknik – läs om det här!

Saferoads Sofia vid Saferoad-desk

”Att bli inkopplad för att reda ut de riktigt kniviga fakturorna… det kan låta konstigt, men det är så himla kul!”

Sofia Sjöberg arbetar som administratör för affärsområde Vägservice och placerad på kontoret i Göteborg. En stor del av hennes arbete rör projektet Västlänken där Sofia administrerar vakter, sköter faktureringen och kontrollerar fakturor. Hon stöttar även de övriga i organisationen med support av Saferoads faktureringssystem.
Sofia är lite av en problemlösare och trivs med att hon ofta blir inkopplad för att reda ut riktigt kniviga fakturor, om något har blivit fel och behöver åtgärdas. ”Att leta och gräva för att förstå problemet, hitta lösningen och sedan åtgärda det så vi är på banan igen… Det kan låta konstigt, men det är så himla utmanande och kul!” Hon trivs med kollegorna och har riktigt bra chefer som litar på, och stöttar henne i sitt arbete.

En ledig dag tar hon gärna färjan ut till ön i norra skärgården i Göteborg där hon har sitt lantställe. Att baka tårtor och bakverk samt laborera med nya recept är något hon gläder vänner och kollegor med. I övrigt umgås hon med sambo och familjen.
> Sofia jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Rickard Lash, Saferoad

”Det roligaste med mitt arbete är när vi lyckas få till en riktigt bra och säker avstängning åt kunden, där trafiken påverkas med minimal störning”

Det här är Rickard Lach, avdelningschef på Saferoads tillståndsavdelning på kontoret i Örebro. Han har jobbat i tre år på Saferoad och dessförinnan arbetade han på ett annat företag i branschen.
Tillståndsavdelningen består i dag av åtta tillståndshandläggare, inklusive Rickard själv, som upprättar de tillstånd kunderna behöver ha för att kunna utföra sina arbeten. Medarbetarna i gruppen är utplacerade på olika orter i landet för att kunna lösa kundernas tillstånd rikstäckande.

Rickard tycker att det roligaste med sitt arbete är när han och medarbetarna lyckas få till en riktigt bra och säker avstängning åt kunden och där trafiken påverkas med minimal störning. Han har också härliga och mycket kompetenta kollegor runt om i hela landet som gör att han ofta har ett leende på sina läppar.
En ledig dag så umgås Rickard helst med vänner och familj. Han gillar att röra på sig, både i motionsspåret och på gymmet. Att resa och laga mat är också något som ligger honom varmt om hjärtat.
> Rickard jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Saferoads medarbetare Felicia Höglund

"Det bästa med jobbet är att jobba med utmanande saker och projekt" 

Det här är Felicia Höglund, som helst vill kallas för Fillan. Hon arbetar som administratör på kontoret i Örebro och har tidigare jobbat som vakt och utmärkningsansvarig (UTM).
Som administratör fakturerar hon alla vakt- och lotsjobb och har koll på vakternas tidsrapportering. När en ny vakt börjar på Saferoad lägger Fillan in den nya medarbetaren i systemet, provar ut kläder och beställer ID06. Under vintern har hon arbetat mycket med avdelningens nya verktyg ’’Toolbox’’ som blivit en bra guide för alla nya depåchefer.
Fillan tycker att det bästa med jobbet är att hon alltid får lära sig nya saker och arbeta med utmanande saker och projekt. ”Jag älskar att vara på jobbet och blir glad av att träffa mina fantastiska kollegor.”
Sin fritid tillbringar hon gärna i stallet, men också med familjen. Förutom det uppskattar Fillan det rogivande med pyssla med blommor i trädgården, klippa gräset eller renovera huset.
> Fillan jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Rasmus Nilsson, Saferoad

”Jag gillar verkligen kundkontakten och samarbetet med mina kollegor”

Rasmus Nilsson jobbar som säljare på Saferoads depå i Göteborg. När han började sin karriär på Saferoad för åtta år sedan arbetade han först som depåmedarbetare. Efter ett kort uppehåll på ett annat företag kom han tillbaka 2018 och arbetar nu som säljare för Vakt o lots och depåer, där han räknar på projekt och erbjuder kunderna vår uthyrningsverksamhet. ”Vi erbjuder allt som behövs i projekten, t ex kranbilar, vakter, arbetsledare, TA-planer, skyltar och mycket mer!” berättar Rasmus.
Det bästa med jobbet är kontakten med kunderna och utmaningen i att inget projekt är det andra likt.
”Jag gillar verkligen kundkontakten och samarbetet med mina kollegor” säger Rasmus och berättar att han fortfarande gärna hänger i depån för att hjälpa till där, stötta och svara på frågor.
En ledig dag umgås han gärna med sambo och vänner eller tränar crossfit, går till gymmet eller spelar padel.
> Rasmus jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Saferoads betonggjutare Pekka

”Vi som gjuter här blir lite av specialister på att gjuta olika typer av fundament”

Det här är Pekka Kinisjärvi som arbetar med att gjuta fundament på betonggjuteriet i Köping. Han började redan hösten -82 och har provat på att gjuta det mesta.
Med sin långa erfarenhet kommer expertis och kunskap vilket gör att han har full koll på de fundamenten han producerar. Han har provat att gjuta på flera olika stationer i fabriken, men platsen där han är just nu – den gillar han bäst. ”Vi som gjuter här blir lite av specialister på att gjuta olika typer fundament” säger Pekka.
Just nu gjuter Pekka fundament till belysningsstolpar och även en form av trädfundament som används i stads- och parkmiljö så att inte trädets rötter ska skjuta iväg så långt.
Han gillar sina arbetskamrater samt att det är ett fritt jobb och att han kan vara med och styra dagen själv. Vissa moment är tunga och en del innehåller vibrationer som kan göra kroppen lite extra trött.
När Pekka är ledig så ägnar han sig gärna åt akrylmålning, löser sudoku, umgås med familjen och ser sina favoritserier.  
> Pekka jobbar på affärsområde Skylt & Teknik – läs om det här!

Saferoads TMA-chaufför Fredrik Jansson

”Som vakt på vägen önskar jag att trafikanterna sänker farten förbi min arbetsplats”

Fredrik Jansson har arbetat som TMA-chaufför och vakt på Saferoad sedan 2017. Det är ett omväxlande jobb och Fredrik gillar att vara ute och träffa folk.
TMA står för Truck Mounted Attenuator och är en skyddsanordning som fungerar som ett energiupptagande skydd och är fäst bakom lastbilen. TMA-skydd är en del i Trafikverkets 0-visionsanda. Målet är att minska risk för allvarlig skada på trafikanterna samt skydda personalen som arbetar på vägen.
Trots att hastigheten sänks tillfälligt vid arbetsplatsen är det många trafikanter som susar förbi i allt för hög hasighet. Och är det något som Fredrik önskar så är det att trafikanterna följer hastighetsgränsen och sänker farten förbi arbetsplatsen. Det gäller att både de som arbetar på vägen och trafikanterna visar varandra respekt.
På fritiden gillar Fredrik att ta det lugnt och snickra på huset.
> Fredrik jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Bilden är tagen utanför vägområde.

Saferoads armeringssvetsare Jörgen Eriksson

”Att arbeta som armeringssvetsare är ett tungt och svettigt jobb med eget ansvar”

Jörgen Eriksson har arbetat som armeringssvetsare på betong-gjuteriet i Köping sedan 1999. I fabriken gjuts det alla typer av fundament och barriärer och Jörgens jobb är att se till att armeringen blir klar för att gjutaren ska ta över på utsatt tid. Det är ett tungt och svettigt arbete men Jörgen gillar att han har eget ansvar och kan påverka sin arbetsdag så att allt flyter. När Jörgen är ledig umgås han gärna med sin son. Film är också ett stort intresse och så gillar han att köra bil och gärna långa sträckor.
Saferoads inköpare Fredrik Pennerborn

”Jag trivs med mina arbetskamrater som verkligen är hjärtat i Saferoad, med en lojalitet och yrkesstolthet som få företag kan stoltsera med!”

Fredrik Pennerborn jobbar som inköpare till Saferoads skylt- och betongproduktion, lager, depåer eller direkt till kund. Arbetet går till stor del ut på att göra strategiska inköp för att säkerställa goda leveranser samt en bra prisbild under året och han hanterar över 4 000 artiklar. Hundratals leverantörer finns i Sverige och Norden men även i länder som Kina, Österrike, Polen, Tyskland, Holland och Belgien.
Fredrik supporterar även Saferoads säljare, depåansvariga och affärsområde Vägservice med material, offerter och tidigareläggning av order samt representerar Saferoad Sverige i koncernen och deltar i olika inköpsaktiviteter och besparingsprojekt. Det är ett kul och varierande jobb med många arbetsuppgifter, fördelat på resande fot och på kontoret i Köping. Fredrik trivs med kollegorna och många har han arbetat med i över 10 år.
På fritiden gillar han, förutom att umgås med mina barn, naturen och fiske och tillbringar gärna en ljum sommarkväll ute med båten där han försöker ta den där stora gösen han ”tappat” så många gånger. Det ger energi!
>Fredrik jobbar på affärsområde Skylt & Teknik – läs om det här!

Saferoads trafikvakt Gunilla Engberg

”Jag blev rekommenderad av en vän att börja på Saferoad”

Gunilla Engberg är trafikvakt på Vakt och Lots och jobbar just nu i Brålanda, Vänersborg där det sker tankbeläggning med oljegrus. Hon och hennes fyra kollegor från Saferoad är på plats redan vid femtiden på morgonen för att börja med skyltning och etablering för att lotsa trafikanterna tryggt förbi arbetsplatsen. På mindre vägar är det oftast lite trafik, så det brukar gå lugnt till: ”Förutom när det klistrats i en korsning, då kommer det trafik från flera håll” säger Gunilla. Hon tycker att det roligaste och även stressigaste momentet är precis när de kör igång med en väg, ibland händer oväntade saker som snabbt behöver lösas vilket ger lite puls. En stor fördel med arbetet är alla vackra platser runt om i Sverige som hon får se. ”I dag hade ett gäng kalvar rymt och lunkade lugnt på vägen framför läggarlaget”. På fritiden kör Gunilla MC eller fixar lite på huset och i trädgården. På vintern tycker hon om att resa.

> Gunilla jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!

Saferoads konstruktör Rickard Ekdahl

”Branschen trafik och trafikutrustning är viktig och intressant!”

Det här är Rickard Ekdahl som arbetar som konstruktör för stål- och produktutveckling på belysning i Sollentuna. Han arbetar med ståldelen i portaler och master, utveckling av produkter, ritningsunderlag och teknisk support för Saferoads säljare och projektledare. Rickard tycker att branschen trafik och trafikutrustning är viktig och intressant. Hans arbete är omväxlande där han och företaget som organisation utvecklas och tar steg framåt. ”Sen är vi ett bra team här i Sollentuna”, berättar han. På en ledig dag hänger Rickard gärna med familjen och så går det en hel del tid till hans intressen: motorcyklar och fiske.
> Rickard jobbar på affärsområde Belysning – läs om det här!

Saferoads produktionsledare Mikael Karlsson

”Jag gillar nya utmaningar och trivs med mina arbetskamrater”

Här är Mikael Karlsson som arbetar som produktionsledare i Kopparberg där han sköter driften av Saferoads betongfabrik. Det bästa med jobbet är att det ständigt dyker upp nya utmaningar samt att han har så bra arbetskamrater. På fritiden är han en inbiten mountainbikecyklist som tycker om att vara ute i naturen. Han gillar även att äta en bit god mat.
> Mikael jobbar på affärsområde Skylt och Teknik – läs om det här!
Saferoads Erik Karlsson

”Det roligaste med jobbet är att hitta den bästa lösningen till en säker arbetsplats för våra kunder”

Här är Erik Karlsson som arbetar som vice affärsområdeschef på depåer, uthyrning, vakt och lots inom området vägservice. Han ansvarar bland annat för affären kring uthyrning av trafikanordningsmaterial och ser till att det material som våra kunder efterfrågar finns på plats. Erik är en viktig lagspelare till våra duktiga medarbetare ute i depåerna. För tillfället är det stort fokus på anbudsarbeten för kommande projekt 2020, där vi vill vara det självklara valet när man vill skapa en säker vägarbetsplats. Och det är just det som Erik tycker är roligast med jobbet, att hitta den bästa lösningen till en säker arbetsplats för våra kunder. En ledig dag lockar lugna dagar med husbilen. Här kan du läsa mer om vad vägservice erbjuder.
> Erik jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!
Saferoads säljare Annica

”Det bästa med mitt jobb är kontakten med våra kunder”

Här är Annika Sköld som arbetar som säljare på Saferoad Sveriges Marknadssupport. Hon lägger order och gör offerter samt vägleder Saferoads kunder och ser till att de får rätt produkter. Annika tycker att det bästa med jobbet är kontakten med kunderna och att ingen dag är den andra lik. På fritiden umgås hon mycket med sin familj och vänner och hunden Diesel.
> Annika jobbar på affärsområde Skylt & Teknik – läs om det här!
Saferoads trafiksäkerhetsutvecklare Kent Malmberg

”Spännande att se saker och ting från entreprenörens sida”

Kent Malmberg jobbar som Trafiksäkerhetsutvecklare och utbildare på Saferoad Sverige. Han håller interna- och externa utbildningar i APV (Arbete på väg) steg 1, 2 och 3 och gör arbetsplatskontroller för att säkerställa att vi lever upp till de krav som finns för en god säkerhet för alla som vistas på arbetsplatsen. Kent har arbetat på Vägverket och Trafikverket i 44 år och samlat erfarenheter och kunskaper som kommer väl till pass i sin roll. Han trivs med mötet av nya och framför allt unga människor som har hela arbetslivet framför sig och det är spännande att uppleva saker och ting från entreprenörens sida. Så här års plockar han gärna svamp i skogen på fritiden, annars gäller längre promenader eller pyssel med hus och trädgård. På bilden har han just avslutat en kontrollrunda på projekt E02 i Göteborg.
> Kent jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!
Saferoads ITS-ansvarige Farshad Farath

"Jag har roliga utmaningar att arbeta med varje dag!"

Här är Farshad Farhat jobbar som ITS-affärsutvecklare och projektledare på Saferoads kontor i Sollentuna. Han jobbar med att hitta nya möjligheter inom området intelligenta transportsystem. Arbetet är omväxlande, ingen dag är den andra lik och det är just det som är det bästa med jobbet tycker Farshad – alla roliga utmaningar. På fritiden spelar han fotboll och tränar på gym. Han kollar även på serier och spelar piano.
> Farshad jobbar på affärsområde Belysning – läs om det här!
Saferoads säljchef My Oscarsson

"Ofta kommer jag på mig själv att le efter att jag lagt på efter ett samtal"

Här har vi My Oscarsson som är chef på Saferoad Sveriges Marknadssupport. Hon ansvarar för innesäljarna inom affärsområdena Skylt & teknik samt Belysning. De administrerar order/offerter och har en tät kundkontakt. I gruppen hanteras också kommunikation i form av sociala medier, produktblad och hemsida m.m.
Det är ett varierat och utvecklande arbete och My drivs av utmaningen att hitta olika vägar till ständig förbättring. Kundkontakten är ett plus – "Vi har så otroligt trevliga kunder". I höst ser My fram emot att driva Saferoads processer och mål framåt. På fritiden går tiden till den nya valpen som behöver mycket omvårdnad så här i början.
> My jobbar på affärsområde Skylt och Teknik – läs om det här!

Saferoads säljare Anna-Carin Lundqvist

”Det roligaste med mitt jobb är kundkontakten!”

Det här är Anna-Carin Lindqvist som jobbar som säljare på Saferoads kontor i Örebro. Hon hjälper kunderna hitta rätt i djungeln av vägmärken, betongfundament och belysningsfundament, lägger order och gör offerter. Anna-Carin tycker att det roligaste med jobbet är kontakten med kunderna. När hon inte är på jobbet umgås hon med familj och vänner och tar gärna en powerwalk.
> Anna-Carin jobbar på affärsområde Skylt och teknik samt på Belysning!
Saferods fordonsansvarige Tommie Andersson

”Jag har ett omväxlande jobb!”

Här har vi Tommie Andersson som jobbar som fordonsansvarig på Saferoad Sverige. Han ser till att alla bilar fungerar innan de ska ut på vägarna och har kontakt med försäkringsbolag och verkstäder med mera. Tommie tycker att det bästa med jobbet är att det är omväxlande och att han har så sköna arbetskamrater.
När han är ledig så står en slappardag högst upp på önskelistan.
> Tommie jobbar på affärsområde Vägservice – läs om det här!