Jump to main content

Information i krigstider

Kriget i Ukraina, påverkan på leveranssituationen och prisbilden för våra produkter.

Slirstock med reflex

Rysslands invasion av Ukraina har utlöst en rad mycket starka sanktioner mot Ryssland, särskilt riktade mot landets finansiella system. Ryssland är viktigt i förhållande till leveranser av råvaror och energi till övriga Europa. Dessa försörjningskedjor och därmed prisbilden är redan starkt påverkade av Covid-19-situationen.

Saferoad Sverige AB står nu inför en oförutsedd situation utanför vår kontroll, som vi förmodligen bara sett början på. Den nuvarande situationen kommer med största sannolikhet innebära att vi kommer att möta utmaningar för leveranser från våra leverantörer både vad gäller leveranstid och priser. Vi kan också hamna i situationer där vi stöter på "Force Majeure" från våra leverantörer avseende vissa leveranser.

Utifrån den uppkomna situationen måste vi meddela att priser på enskilda varor, eller generellt, kan komma att ändras med kort varsel.

Summan av det som beskrivs ovan gör att det kan bli begränsningar och längre leveranstider i framtiden för vissa av våra produkter. Vi ber verkligen om ursäkt för detta och arbetar kontinuerligt för att säkerställa att vår leveransförmåga är så bra som möjligt.

Det är svårt att idag se när det blir en mer normaliserad situation men vi kommer att hålla er som kunder kontinuerligt uppdaterade i förhållande till situationen.

Har ni några frågor är ni välkomna att kontakta oss när som helst.
Med hopp om ett fortsatt gott samarbete!

Med vänlig hälsning
Saferoad Sverige AB

Jörn Jönsson
VD