Jump to main content

Vi är Major Partner till Rally Sweden 2023!

Den 9 februari drar årets upplaga av Rally Sweden igång i Umeå. Det här är fjärde året vi medverkar i publikfesten genom att ställa ut material för att höja säkerheten både för förare och publik.

Rally Sweden 2020 i Karlstad

pp_rektangel_bla.png

– Jag har nästan bara rally i huvudet just nu, skrattar Erik Karlsson som är vice affärsområdeschef för Vägservice. Det är mycket att ordna med så här innan rallyt drar igång. Det här är fjärde året vi sponsrar evenemanget och precis som tidigare år väntar en intensiv och väldigt rolig tid de närmaste veckorna för Saferoads medarbetare.

Vad bidrar vi med i år?

– Vid start och mål ställer vi ut avstängningsmaterial för att höja säkerheten både för förare och publik. Vi kommer till exempel att ha 1,8 km kravallstaket totalt. I år bidrar vi även med en stor mängd skyltmaterial som vår produktion i Köping håller på att ta fram, berättar Erik. Till exempel hänvisningsskyltar till publikområden. 
– Vi kommer liksom förra året att säkra området runt en tunnel som rallybilarna ska köra igenom. Där behövs betongbarriärer, fackverksmaster samt en 25 meter lång vepa för att inte blända trafiken som kör på vägen ovanför. 

Insamling till Ukraina

– Mitt under rallyt förra året drog de fasansfulla händelserna i Ukraina igång. Vi var många som var oroliga och det var ett stort samtalsämne på rallyområdet. Därför kommer vi i år starta en insamling via Rädda Barnen för barn som drabbats av konflikter i Ukraina och runt om i världen! I vårt tält på Red Barn Aréna kommer det finnas möjlighet att skänka pengar och när insamligen är klar kommer Saferoad Sverige att dubbla summan. 

– I år har vi även ett samarbete med Hjältarnas Hus i Umeå, där vi ger barn med familjer som bor där chans att uppleva rallyt. Det är ett samarbete som känns bra i hjärtat, säger Erik.

  HH logo_A1_rgb.jpg

Vill du veta mer om vilka produkter du kan hyra hos Saferoad Sverige?
> Läs om affärsområde Vägservice

Följ vårt arbete med rallyt i Saferads sociala medier

Insta_80px.jpg       fb_80px.png

> rallysweden.com

Gruppbild av medarbetare på Saferoad i som ska arbeta på Rally Sweden

Här är gänget som arbetar med att säkra upp rally-området i år!

Bilder från Rally Sweden 2022

Glada miner i vårt tält på The Red Barn Arena 2022. Publiken hade chans att få praktiska sittdynor, kåsor och information om vårt företag.

Solnedgång innan festligheterna drog igång på The Red Barn Arena 2022

Skylttillverkning av hänvisningsskyltar i fabriken i Köping.

Möte och planering för utställning av vårt material på depån i Umeå.

Publik samlas på The Red Barn Arena 2022.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Våra nyhetsbrev innehåller aktuell information och erbjudanden du inte vill missa. Välkommen som prenumerant!

Anmäl dig till nyhetsbrevet

vägservice

Vi erbjuder utbildning samt alla typer av vakt- och lotstjänster för en ökad trafiksäkerhet på vägen. Vi har även flera uthyrningsdepåer.

Till vägservice

Hyr av oss

På våra depåer hittar du ett stort sortiment av trafikmaterial som skyltar och bilar. Vi tar hand om allt – från TA-planstadiet till färdig utställning.

Hitta närmaste depå