Jump to main content

Saferoad Sverige – stolt officiell partner till årets Rally Sweden

Med produkter som Deltabloc, trafikbuffert, avstängningsgrindar, byggstaket och Sila trafiksignaler bidrar Saferoad Sverige till säkerheten på arenaområdet Saferoad Arena samt på specialsträcka 1 och 15 i årets Rally Sweden.

Rally Sweden

- Samarbetet känns fantastiskt kul! Nu håller vi bara tummarna för att vädrets makter är med oss så det blir ett riktigt bra rally, säger Safeoads Erik Karlsson, vice affärsområdeschef Vägservice.

Längs sträckan och på Saferoad Arena ställer Saferoad ut material för att höja säkerheten både för förare och publik.
– Det känns jätteviktigt att arbeta med säkerheten så klart, fortsätter Mikael Hernström, affärsområdeschef Vägservice. Rally Sweden har en slogan som lyder ”Rally towards zero” vilket vi självklart vill hjälpa till med. 

Mikael Hernström och Erik Karlsson arbetar på Saferoad Sveriges affärsområde Vägservice och ansvarar för Saferoads depåer, uthyrning, vakt och lots, TMA och utställning och montage. Ett affärsområde som utökats och blivit större det senaste året.

Hur är känslan nu strax innan rallyt drar igång?
– Lite småstressigt så här med en dryg vecka kvar, allt måste ju vara klart på öppningsdagen, säger Erik.
– Det är ett roligt och spännande projekt som har tagit mycket tid och engagemang. Men det är absolut värt det. Att få vara med i ett sånt här stort arrangemang som Rally Sweden är hedrande, säger Mikael.

På lördagen börjar arbetet med att bygga specialsträcka 1 och 15 på travet i Karlstad. Det är där Safeoad Sverige bidrar med mest av sitt material.
– Specialsträckan går under namnet Saferoad Arena, flikar Erik in stolt.

Hur många medarbetare från Saferoad Sverige kommer att arbeta under rallyt?
– Vi har 7-8 personer som kommer arbeta på plats under rallydagarna, säger Mikael Hernström. Det ska byggas start och mål med kravallstaket på varje specialsträcka. Och så bygger vi upp Saferoad Arena på Travet i Karlstad. 

Vilka av de här produkterna finns i Saferoad Sveriges ordinarie sortiment? Och vad brukar man använda dom till i vanliga fall?
– Allt material: Deltabloc, trafikbuffert, avstängningsgrindar, byggstaket och Sila trafiksignaler, finns med i vårt ordinarie sortiment. Produkterna används i vanliga fall på vägarbeten och vägbyggnationer för att skydda vägarbetare och trafikanter. Vägarbeten är utsatta områden där man behöver tänka extra mycket på säkerheten. Allt vårt material finns att köpa eller hyra. Runt om i Sverige har vi tio bemannade depåer, alla med det senaste sortimentet och kunnig personal, berättar Erik Karlsson.

Vilka är era största förhoppningar på årets rally?
– Att vi får en härlig publikfest och att det blir ett säkert och tryggt evenemang för alla inblandade, från världens bästa rallyförare till publiken ute i skogen och längs banan, säger Mikael Hernström.
– Jag hoppas att vädret bidrar till att det blir riktigt bra rallyfest i de Värmländska skogarna. Min förhoppning är också att evenemanget flyter på säkert och problemfritt. Och att både publik och förare får en riktigt härlig upplevelse, avslutar Erik Karlsson.

Vill du veta mer om vilka produkter du kan hyra hos Saferoad Sverige?
Klicka här:

 

 

Erik Karlsson på Saferoad med broschyrer om Rally Sweden
Mikael och Erik från Saferoad

Mikael Hernström och Erik Karlsson är supertaggade inför Saferoads medverkan i Rally Sweden 2020

Rallybil kör på vinterväg

Bild från Rally Sweden

Om Svenska rallyt, texten är tagen från rallysweden.com:
Rally Sweden är en av fjorton deltävlingar i WRC, världsmästerskapen i rally, och det enda utpräglade vinterrallyt.

Det är Sveriges största årligen återkommande evenemang med omkring 200 000 åskådare under fyra dagar och närmare 100 miljoner tv-tittare runt hela världen!
Tävlingarna avgörs i Karlstad och norra Värmland och sedan några år med några sträckor på den norska sidan gränsen.

Tävlingen har körts sedan 1950 och varit vinterrally sedan 1965. Rally Sweden är känt som en vinterfestival, där publiken kommer förare, bilar och tävlingarna riktigt nära – Closer to Rally.

Hyr av oss

På våra depåer hittar du ett stort sortiment av trafikmaterial som skyltar och bilar. Vi tar hand om allt – från TA-planstadiet till färdig utställning.

Hitta närmaste depå

Kontakt

Kontakta oss för mer info om oss och våra produkter/tjänster. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Kontakta oss

vägservice

Vi erbjuder utbildning samt alla typer av vakt- och lotstjänster för en ökad trafiksäkerhet på vägen. Vi har även flera uthyrningsdepåer.

Till vägservice